25 април, 2024

Компанията участва на Великденския тенис турнир, предназначен за IT специалисти

Полина Чернева, която е Team Associate в Tumba Solutions разказва за представянето на екипа, за впечатленията от събитието и бъдещите спортни планове на отбора.

Каква е основната дейност на Tumba Solutions?

Ние сме бутикова компания, която е специализирана в разработването на цялостни софтуерни решения. Основната ни дейност е съсредоточена върху мобилни и уеб приложения.

Колко човека от екипа Ви участваха във Великденския тенис турнир?

В турнира участвахме 5 човека от екипа на Tumba Solutions.

Този спорт ли е най – предпочитаният във вашата компания?

Като цяло залагаме на разнообразието и не бих казала, че имаме някакъв конкретен най – предпочитан спорт. Участвали сме в доста маратони, като “Витоша 100”, в което има и тичане, и колоездене. Зимните спортове също са ни страст и много хора от нашия екип карат сноуборд или ски.

Как се представихте на това състезание?

Представихме се добре, сверихме си спортните часовници, тъй като има доста голяма разлика между това да играеш срещу човек от твоя екип, както правим почти всеки ден в офиса, и да се изправиш срещу непознат съперник. Има голяма доза адреналин. Като цяло турнирът беше много приятен и разнообразяващ за нас.

За първи път ли участвате в тенис турнир?

Да, за първи път Tumba Solutions се включи в турнир по тенис на маса. Вярвам, че няма да бъде последния. Събитието много ни допадна, тъй като беше добре организирано. Беше интересно за всички участници.

Как се отразява спортуването на Вас и колегите Ви?

Смятам, че спортуването ни се отразява много добре. Факт е, че хората от IT индустрията прекарват по – голямата част от времето си седнали, но ние се стараем да спортуваме често. Както казах, занимаваме се с различни спортове. Винаги  се стараем да съчетаем спорта с добри и полезни каузи. По този начин разпространяваме нашата инициатива #SpoDari, за която може да научите повече на официалната страница http://spodari.org. Името на кампанията идва от спортувай и дарявай, като ние се стремим да предизвикаме хората да се движат и същевременно правят добро. Наша основна кауза е да подкрепяме Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

Необходима ли Ви беше сериозна подготовка за надпреварата?

Честно казано си мислех, че нямаме нужда от голяма подготовка за това състезание, но бях много приятно изненадана, че на турнира участваха някои много добри играчи. За доброто представяне наистина се изисква усилена подготовка.

Разкажете повече за самия турнир. Само хора от IT индустрията ли участваха? Коя компания беше най – големият ви конкурент?

Самият турнир е разделен на три лиги – женска, аматьорска и професионална. Жените бяхме по – малко (5 на брой). При мъжете имаше разделение на професионалисти и аматьори, като в първата група влизаха хора, които преди са тренирали професионално или са печелили такива турнири, а във втората мъже, играещи главно за забавление. Идеята беше да има максимално равностойна игра и се получи страхотно събитие. Компаниите, които участваха бяха главно от IT сферата. Общо 27 компании се състезаваха на Великденския турнир по тенис на маса.

Обмисляте ли да участвате в нови спортни състезания в близкото бъдеще? Ако да, какви?

Да, определено. Най – вероятно ще се включим отново във “Витоша 100”, защото в нашия екип има голям брой почитатели на колоезденето, също така обмисляме да вземем участие и в различни маратони. Със сигурност ще се състезаваме на следващото издание на тенис турнира, тъй като останахме впечатлени от цялостната организация и емоцията около състезанието 🙂

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,