28 април, 2024

Oracle обяви нова услуга за онлайн обработка на бази данни, която в крайна сметка привлече използването на облачна технология. Компанията, която съществува в продължение на повече от четири десетилетия, превърна марката си в продажба на бази данни за най-големите компании в света. Но след като светът се промени, големите корпоративни клиенти все повече се насочват към облака. Тези автономни продукти за бази данни могат да отбележат най-доброто бъдеще за Oracle чрез cloud.

Гигантът на база данни, който има пазарна капитализация над 194 млрд. щатски долара, със сигурност има опции независими идеи, различни от облачните технологии. И все пак, ако бъдещето на корпоративните изчисления е в облака, компанията трябва да намери някакъв траен успех там и какъв по-добър начин да привлече съществуващите си клиенти, отколкото с другите си продукти за бази данни.

Oracle демонстрира силен интерес към облака през последните години, след като показа голямо пренебрежение към него. Всъщност компанията обяви, че ще строи 12 нови регионални центрове за данни по-рано тази година. Основателят на компанията и изпълнителен директор Лари Елисън се подиграваше на облака като и го наричаше “мода”. Но компанията му със сигурност е с друго мнение.

Тагове: , , ,