27 април, 2024

Представяме ви “Битката” – екстремно състезание, тестващо физическите и психическите предели на своите участници. Главната идея на съревнованието е да подкрепя благотворителни каузи с хора в критично състояние. Научихме повече за “Битката” и други подобни български формати от човека, който стои зад тези идеи – Димитър Господинов.

Какво е различното в състезанието “Битката”?

Идеята за състезанието “Битката” се роди в края на 2018 г. от мен, Станислав Ласкин и Юлиана Попдимитрова. Самата организация на игрите, създаването им и екипа беше мой и на Maximal Productions. Главната идея на съревнованието е да подкрепя благотворителни каузи с хора в критично състояние, с тежки увреждания. Това се случва чрез насърчаване с пример, контакт с участниците, напътствия и привличане на общественото внимание към инициативата. Играта включва групи от мъже и жени, които се включват в комплексни състезания за издръжливост, бързина, ловкост, сила, съобразителност.

Във втория сезон аз и екипът ми няма да участваме, тъй като ни предстоят редица други проекти и оставяме всичко в ръцете на домакините, като им желаем успех.  Благотворителната цел на първото издание “Битката 1” беше обвързана с две каузи – помощ за деца в неравностойно положение и набиране на средства за реставрацията на църквата в село Доспей, общ. Самоков, която е на почти 200 години.

Споменахте, че планирате реализацията на два бъдещи проекта. Какво ще е интересното в новите формати?

В началото на лятото за четвърта поредна година организираме приключение с много игри, традиции и вечерни огньове на Черно море по случай July Мorning ‘19 – наричаме го Maximal Adventure July Morning.

След това пред нас предстои реализация на проекта “С поглед към Бъдещето”, който е със съдействието на община Севлиево. Каузата ще бъде посветена на малолетни и непълнолетни деца, които са извършители на противообществени прояви. Целта на приключението е да вдъхнем надежда на тези деца, които са между 13 и 16 г., за едно по-добро бъдеще, да ги научим на традиции, борбеност и кураж в тежките моменти. Събитието ще бъде мащабно за страната ни и ще бъде заснето професионално, за да бъде достъпно за всеки, който не е имал възможност да присъства.

  

Надяваме се да реализираме и втори сезон на Maximal Revenge, което е онлайн риалити формат, разпространяващ се в YouTube. Бих го определил като екшън с много спортен заряд и характер, какъвто в България не е виждан и е изцяло нов продукт! Планираме да заснемем новия сезон на морето, като локацията засега е тайна. Тук главната кауза е да събудим спортния дух у хората, като избираме емблематично място в България за всеки един от епизодите.

Не на последно място идва и проектът ни “Завоевателите”, който ще обиколи България. Битки и игри ще се проведат в различни региони на страната ни! Накрая ще имаме победители, които ще се изправят помежду си в страхотна битка-игра край Ахелой. Мисията ни е да напомним на участниците и зрителите за великата ни история и да помогнем на местата и районите, които пазят славното ни минало.

Търсят ли хората от ИТ сектора подобни изживявания?

В последно време наблюдавам, че все по-разнообразни хора от различни сектори се включват в приключенията и състезанията, които организираме. Имаме и IT специалисти, дори миналогодишният ни голям шампион е от сектора! Смятам, че причината за интереса е, че приключенският дух е много силен, особено у българите.

Забелязахме и че идеята за екстремните съревнования, които организираме, се харесва изключително много на компаниите от технологичния сектор и те започнаха да се обръщат към нас с запитвания за тиймбилдинги.

Надявам се вашите читатели също да се присъединят, а защо не и да имаме още IT специалисти победители в състезанията!

 

Интервюто проведе Вяра Стефчева.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,