27 април, 2024

Денис Станчовски се включва като ментор в благотворителното състезание #SpoDari DRIVE. Инициативата, която SpoDari и DevStyleR организират в подкрепа на Сдружение за деца с онкохематологични заболявания. Денис е от рали пилотите, които вярват в доброто бъдеще на автомобилния спорт в България.

Как очакваш да се представят хората от софтуерните компании на #SpoDari DRIVE?

Очаквам както от тях, така и от останалите участници в състезанието да се концентрират максимално и да се стараят да не допускат грешки – тогава ще постигнат резултати!

Можеш ли да разкажете за тези, които все още не Ви познават – какво за Вас е автомобилният спорт и как си представяте бъдещето му развитие?

За мен автомобилният спорт е отдаденост, обич към бързите коли и ралитата. Знам, че в България има много бързи пилоти и добре подготвени коли. Затова вярвам в доброто бъдеще на автомобилния спорт в България.

Какво е Вашето определение за добър шофьор?

За мен добър шофьор означава да спазваш правилата за движение по пътища, отворени за обществено ползване, да бъдеш толерантен към останалите и да различаваш отворените за ползване пътища от организирано затворените рали отсечки.

Какви препоръки бихте дали на участниците в нашето състезание?

Да бъдат концентрирани в състезанието и да се забавляват.

Какви са Вашите основни правила по време на състезание?

Да не мисля за странични неща, освен за това как ще протече състезанието. Да бъда максимално концентриран и да дам всичко от себе си.

Как се запалихте по автомобилите? Каква е историята? Защо избрахте да се занимавате професионално с автомобилен спорт? Имате ли конкретна история, свързана с Вашата мотивация?

Винаги съм бил запален по автомобилите и съм искал да се занимавам с автомобилен спорт.

Какви са основните Ви принципи при подготовка за състезание? Какво спортувате? Колко често? Имате ли хранителни групи, които се изключили от менюто си?

Храня се 3 пъти дневно в определени часове. Нямам специален хранителен режим, но се старая да се храня здравословно. Друг спорт, с който поддържам форма, е плуването, ходя 2 пъти седмично.

Какво Ви предстои? С какво се занимавате в момента? Къде могат хората да Ви подкрепят и да намерят повече информация за Вас?

Тази година ще се състезаваме с нов автомобил, който очаквам да бъде налице до края на този месец. Това е новото предизвикателство за мен и моя отбор. За мен този автомобил е напълно непознат и имам за цел бързо да се сработя с него и с моя нов навигатор, за да дадем най-доброто от себе си.

Подкрепете каузата на SpoDari DRIVE и се запишете на [email protected] или на страницата на събитието във Фейсбук.

Тагове: , , , , , , , , ,