29 април, 2024

Британският орган за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) прикани разработчиците и заинтересованите страни да отговорят на предложението на Google да позволи на разработчиците на Android да използват алтернативни системи за таксуване, съобщава Developer Tech.

Предложението на Google идва в отговор на действията на CMA по прилагане на законодателството срещу компанията миналата година, които бяха насочени към условията, които тя поставя на разработчиците за плащания в приложенията.

Предложението предлага два варианта: Само за разработчици (DOB) или Избор на потребителя (UCB), което ще даде на потребителите възможност да избират между алтернативно таксуване и таксуване в Google Play (GPB).

Намаляването на таксите е част от предложението на Google за решаване на проблемите, повдигнати от CMA. Google също така поиска възможност за поетапно въвеждане на предложените ангажименти, като първоначално услугата ще бъде достъпна за разработчици на приложения, които не са свързани с игри, а след това ще обхване и приложенията за игри не по-късно от октомври 2023 г.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyler.IO Will Android Developers Use Alternative Charging Systems?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR