19 май, 2024

OpenAI и Stack Overflow обявиха стратегическо партньорство, което ще промени начина, по който софтуерните разработчици пишат код. Целта е AI моделите на OpenAI да бъдат тренирани като се използва голямото репозитори на Stack Overflow и така да се постигне по-висока продуктивност и точност на генерирания код.

Новото OverflowAPI ще позволи на потребителите и клиентите на OpenAI да имат достъп до модели, при които са използвани по-пълни, качествени и проверени от community-то данни, което е от изключително значение, когато се налага отстраняването на спешен проблем, например. Това ще даде възможност на разработчиците на софтуер да се фокусират върху по-технологични и по-приоритетни задачи, като за целта използват директно код, генериран от ChatGPT.

От друга страна Stack Overflow ще използва моделите на OpenAI за да доразвива OverflowAI. Според компаниите това партньорство се очаква да допринесе, най-общо казано, за благото на Stack Exchange community-то.

Брад Лайткеп, главен оперативен директор в OpenAI, акцентира върху значението на разнообразието за подобряване на полезността на AI.

“Нашето дълбоко партньорство със Stack Overflow ще ни позволи да подобрим изживяването на потребителите и разработчиците в нашите платформи, като се учим от различни езици, култури, предмети и индустрии”, каза той.

Прашант Чандрасекар, главен изпълнителен директор на Stack Overflow, подчерта въздействието на това стратегическо партньорство върху общността на разработчиците, която може да се похвали с над 59 милиона въпроса и отговора.

“Чрез това водещо в индустрията партньорство с OpenAI, ние се стремим да предефинираме изживяването на разработчиците чрез интегриране на силата на общността, най-добрите в класа си данни и иновативни AI изживявания”, каза Чандрасекар.

Освен това той подчерта ангажимента за напредък на социално отговорния AI с надеждни и точни данни, които формират гръбнака на бъдещите технологични решения.

Първата вълна от интеграции и нововъведения в резултат на партньорството се очакват в началото на 2024 г.

Тагове: , , , , , , ,