27 април, 2024

Сред пионерите на българския пазар, УД ЕЛАНА Фонд Мениджмънт вече 20 години поддържа водеща пазарна позиция в топ 5 на управляващите дружества в страната.

Ние управляваме близо 200 млн. лв. в 8 взаимни фонда и над 40 индивидуални портфейла. Стратегиите им варират от консервативни инвестиции в дългови книжа с инвестиционен рейтинг, до акции в развиващите се пазари. Близо 2,000 наши партньори физически и юридически лица избраха нашия структуриран процес, строго индивидуален подход и висока експертиза.

ЕЛАНА Фонд Мениджмънт е носител на 50 национални и международни награди, базирани на водещи класации в индустрията.

Иноватор: Фонд в ETF-и с автоматизиран алгоритъм

Преди повече от две години ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, в ексклузивно партньорство с известната американска компания Ned Davis Research, предложи на пазара уникален за България продукт – ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy, фонд в ETF-и, базиран на динамична автоматизирана инвестиционна стратегия.

Портфейлът включва ETF-и с акции и облигации от САЩ, развитите пазари (Европа, Канада, Австралия, Япония и др.) и развиващите се пазари (Бразилия, Русия, ЦИЕ, Близкия Изток, Азия), като дава достъп до ETF-и от САЩ, които не са достъпни за непрофесионални инвеститори в Европа.

Алгоритъмът на фонда е с конструиран диверсифициран портфейл на базата на тестван във времето алгоритъм, като взема предвид списък с подбрани обективни индикатори. Освен че се базира на такива обективни индикатори, алгоритъмът също еволюира и се променя според пазарната среда. Така например непредвидимата 2022, която до голяма степен режисирана от политиките на Централните банки, ни донесе някои рядко срещани финансови явления, като едновременният спад при акции и облигации. За да настроят модела към тази нова среда нашите партньори от Ned Davis Research замениха индикаторът „Политика на централните банки“, с нов.

Какво правим?

  • Управляваме 8 взаимни фонда с различни инвестиционни стратегии и валути – консервативни, балансирани и агресивни; в лева, евро и щатски долари.
  • Предлагаме инвестиционни планове за всички, които желаят да инвестират редовно с малки и постижими вноски към голяма дългосрочна цел.
  • Предлагаме “Индивидуален портфейл” – персонализирана услуга за инвеститори, желаещи да имат инвестиционен портфейл със солидна сума, който е управляван от професионалисти

А вие какъв тип инвеститор сте?

Можете да определите инвеститорския си профил и да научите кой продукт е подходящ за вас с нашата анкета.

В какво вярваме?

Ние вярваме, че всеки бизнес е толкова добър, колкото добър е отборът, който го движи. Близо 20 г. ЕЛАНА Фонд Мениджмънт е лидер в небанковия финансов сектор в страната.

През това време получихме 50+ местни и международни награди за представянето на продуктите и компанията ни. Ключовите ни експерти имат над 20 г. среден опит във финансовия сектор, голяма част от тях в групата ЕЛАНА. Ние вярваме и в приемствеността. Основна част от екипа са ни и младите експерти, които виждаме като бъдещи лидери на компанията.

Част от ЕЛАНА Финансов Холдинг

ЕЛАНА Фонд Мениджмънт е един от първите лицензирани фонд мениджъри в България, както и учредител на някои от първите взаимни фондове. Дружеството е част от най-старата институция в небанковия финансов сектор – ЕЛАНА, която има история на иноватор в областта на финансите, инвестициите и инвестиционното консултиране вече 33 години.

Свържете се с ЕЛАНА Фонд Мениджмънт:

Тагове: