28 април, 2024

За първи път в Пловдив ще се проведе конференция и хакатон в партньорство с Google Cloud на 3-ти, 4-ти и 5-и ноември – HackPlovdiv Quest 2023. Събитието ще даде среща на доказани специалисти в сферата на високите технологии, ученици, студенти и бизнеси.

Домакин ще бъде Технически университет София, филиал Пловдив, които са и съорганизатори от страна на академичната общност.

На 3-ти ноември (петък) фокусът на конференцията е бизнес. Професионалисти ще разкрият как технологията може да трансформира бизнеса и да създаде добавена стойност. Ще бъдат представени вълнуващите възможности, които предлага Google Cloud, особено в областта на Generative AI.

През следващите два дни – 4-ти и 5-и ноември (събота и неделя) по време на самия хакатон, професионалисти ще бъдат ментори на ученици и ще им разкрият тънкости в работата с Google Cloud.

Идеята е учащите се да почерпят от опита на практикуващите в реална работна среща. Целта е обучението да се осъществи не само на теория, а и на практика. Всеки от присъстващите ще има възможност да разработи проект, като най-добрите ще бъдат отличени на специална церемония в края на технологичния уикенд.

Партньори на HackPlovdiv Quest 2023 са: Google Cloud; Клъстер по изкуствен интелект (AI Cluster Bulgaria); Технически университет София, филиал Пловдив; Cooolbox; DevStyler; ISTEB.

Всички технологични ентусиасти, които искат да бъдат част от HackPlovdiv Quest 2023, могат да се запишат за участие тук.

HackPlovdiv Quest 2023 ще се проведе на български език и за да се включите е необходимо единствено да сте регистрирани.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR