28 април, 2024

“В последните години особено по време и след пандемията от COVID-19, Варна се оказа притегателен център за фирмите от ИТ индустрията. Множество компании отвориха офиси в нашия град, а това създаде и нови работни места”, коментира Дамяна Стоянова, ВАРНА Новини в епизода за Варна.

Дамяна споделя още, че много технологични фирми вече припознават Варна като свой първи избор, организирайки редица събития в града, които са в партньорство с ИТ общностите. “Организират се и форуми за кариерно развитие, които са изключително полезни както за бизнеса, така и за кадрите. Чрез партньорства и взаимодействия от страна на кмета на общината Иван Портних и местната власт, от години се предприемат редица стъпки в тази насока. Да може да се развива все повече и повече градът и целият район”.

Тя допълва още, че ИТ секторът в града се развива много добре. “В нашия град има над 150 компании, което е добре дошло за ИТ специалистите в района”.

The B(i)G TECH е уникален проект за България, посветен на ИТ индустрията.

Може да гледате първия епизод от The B(i)G TECH тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR