28 април, 2024

“Характерна особеност на Технически университет – Варна е, че ние вярваме, че трябва да има добро взаимодействие между ИКТ бизнеса и Технически университет – Варна в подготовката на бъдещите кадри”, коментира проф. д-р инж. Валентина Маркова, Технически Университет – Варна в епизода за морската столица.

Проф. д-р инж. Валентина Маркова споделя още, че във Варна все повече се развива връзката между университетите и бизнеса и интересът в тази посока става все по-голям. “През последната една година много добре си партнираме с ИКТ Клъстер Варна, които помагат за развитието на нашите студенти, като им осигуряват стажове, които са част от задължителното обучение, лекции и допълнителни курсове и обучения, които надграждат тяхната квалификация и им помагат да се развиват успешно в бъдеще”.

Тя допълва още, че ИТ сферата се развива много динамично и преподавателите не могат да следват динамиката на това изменение и в тази посока ИТ бизнесът помага много, водейки лекции, упражнения, семинари и обучения.

The B(i)G TECH е уникален проект за България, посветен на ИТ индустрията.

Може да гледате първия епизод от The B(i)G TECH тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR