28 април, 2024

Борислава Георгиева е Мениджър Човешки Ресурси в DHL Freight ESS. Има 16 години опит като HR мениджър в ИТ сферата, като е отговаряла за всички аспекти на управлението на талантите, изграждане и развитие на ЧР процесите. Основател е на HR#IT – първата група в България, обединяваща над 1900 специалисти в областта на човешките ресурси в ИТ индустрията, създавайки ценни възможности за обмен на опит и сътрудничество. За специалното издание TechPay Insights #BG 2023, Борислава споделя своите наблюдения за възнагражденията в ИТ сектора днес, кои фактори определят нивото на заплащане, наемат ли компаниите по-нископлатени кадри от чужбина, кое място заема България по отношение на заплатите в #tech индустрията и други интересни въпроси.

“Но в България заплащането е конкурентно. Все повече инвестиции се привличат в сектора и дори ако ме бяхте питали този въпрос преди войната и преди инфлацията, бих казала, че покупателната способност на нашите ИТ таланти е доста добра, дори сравнена със западните пазари. Но стандарта на живот, който хората в ИТ индустрията могат да водят е много добър в България”, коментира Борислава.

Не пропускайте да прочетете цялото интервю с Борислава Георгиева, част от специалното издание TechPay Insights #BG 2023, което вече е налично тук.

Ако искате да се включите в проучването TechPay Insights 2023, може да дадете своя глас тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR