29 април, 2024

Тихомир Тотев е част от Сирма Солюшънс повече от 17 години. Започвайки като софтуерен разработчик, кариерният му път в Сирма го води до желаната от всеки програмист позиция – технически директор. В момента отговаря за подбора на новите попълнения в екипите от разработчици, развитието на техническите им компетенции, избора на подходящ екип за всеки проект, както и за изпълнението на работата във всеки от тях. В специалното издание TechPay Insights 2023 Тихомир споделя през призмата на професионалния си опит кой е основният стимул за един професионалист, има ли разлика между мотивацията на младшите и по-старшите професионалисти, както и други интересни теми.

“Не мисля, че заплащането е основният стимул за един професионалист. Аз гледам на програмистите като на творци. Това да създадеш от нищо нещо и да видиш как трудът ти помага на хората да спестят време и усилия носи най-голямото удовлетворение в нашата професия. Измислянето на решение на даден проблем, предизвикателствата, които идват с всеки следващ проект, и това да успееш да надскочиш себе си, за да ги преодолееш, това за мен е основният стимул за професионалист в сферата’, коментира Тихомир.

Не пропускайте да прочетете цялото интервю с Тихомир Тотев, част от специалното издание TechPay Insights 2023, което вече е налично тук.

Ако искате да се включите в проучването TechPay Insights 2023, може да дадете своя глас тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR