28 април, 2024

Пуканки&Програмиране: Силата на Вдъхновението или как Един Филм Може да Промени Вижданията ти

Тази седмица е посветена на книгите и филмите, които биха ви били от голяма полза ако стартирате или вече имате кариера в технологиите. Независимо дали тепърва навлизате в света на програмирането или вече имате няколко години опит, една книга или филм никога не биха ви били излишни. Дори напротив, това са ресурсите, чрез които съчетавате приятното с полезното и работата с удоволствие. Нима не търсим всички това?

Искаш кариера в технологиите? Може да се запишете на безплатния курс по C++ с възможност за работа във водещата компанията Euro Games Technology.

Има филми за програмиране към които може да се пристрасти всеки един от нас, и дори тези, които не изпитват особен интерес към писането на код, например, да насочат вниманието си именно към заглавията, които в по-долните редове ще прочетете.

Филмите са и източник на вдъхновение, забавление и образование. А филмите за програмиране наистина могат да вдъхновят програмистите още по-силно, дори и в най-непродуктивните си дни.

Признаваме, че Холивуд не може да ни разочарова. И най-добрата част от това е, че отделят заслуженото внимание на технологичната индустрия, създавайки филмови продукции, базирани на технологии, компютри, програмисти и всичко, което обхваща #tech света.

Уикендът е съвсем близо, така че е време да отделите време за себе си, да си приготвите вкусни пуканки, да се настаните удобно и да си пуснете един от тези филми, които ще изгледате на един дъх.

Pirates of the Silicon Valle (Пирати от Силициевата долина)
Този драматичен филм е базиран на филма “Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer by Paul Freiberger and Michael Swaine”. Действието се развива от 1971 г. до 1997 г. и филмът ви отвежда на вълнуващо пътешествие със Стив Джобс и Бил Гейтс, които поставят началото на нова цифрова ера с разработването на персоналния компютър.

Jobs
Годината е 2001 г. и филмът започва със Стив Джобс, който отива на среща на Apple в града. Филмът проследява живота на Стив Джобс от отпадането му от колежа до превръщането му в основател на Apple. Вдъхновяващо, нали?

Untraceable (Непроследимо)
“Непроследимо” е криминален трилър, чието действие се развива в Портланд, Орегон, и разказва за сериен убиец. Специален агент Дженифър Марш работи в отдела за киберпрестъпления на ФБР. Тя се натъква на уебсайта KillWithMe.com, който излъчва видеоклип с убита котка. Всеки път, когато сървърът на уебсайта се затваря, веднага се появява огледален сървър.

Имената на останалите филми може да прочетете на DevStyleR.ioTop 10 Movies for Programmers

Ако се интересувате от кариера със C++, запишете се на безплатния курс по C++ с възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology.

Кандидатстването за курса е отворено до 9 октомври 2023 г. Необходимо е единствено да попълните на онлайн формата тук.

А междувременно може да ни споделите кой е любимият ви филм за програмиране на [email protected], а ние ще го препоръчаме на читателите ни от Ваше име. 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR