29 април, 2024

“Инфраструктурата в региона е доста добра, както за живеене, така и за работа. Освен това е много добре да имаш международно летище и да си на една крачка от своите клиенти и от служители от другите локации”, коментира Денис Юхно, Managing Director, DataArt Bulgaria.

Денис разказва и как компанията е решила да отвори офис именно във Варна. “Още по време на пандемията хората започнаха да се ориентират от столицата към другите градове. Ние, като компания, решихме да се възползваме от тази възможност и да започнем да наемаме хора, които да работят от разстояние. И така започнахме да наемаме хора от Варна”.

През 2022 година DataArt отваря офис във Варна, вярвайки, че градът, освен голям, е и доста перспективен от гледна точна на развитие на ИТ индустрията.

Денис споделя, че във Варна има голям интерес от страна на ИТ компаниите към младите хора, а като причина за това посочва техническите специалности и университети.

Според Денис това е “една голяма възможност за младите хора да се развиват в посока ИТ, да изучават новите технологии, участвайки в стажантски програми и след това да се опитат да работят в ИТ компаниите”.

Може да гледате първия епизод от The B(i)G TECH тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

The B(i)G TECH е уникален проект за България, посветен на ИТ индустрията.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR