27 април, 2024

Четвъртото Място Изненада Водещи Лидери и Мениджъри у Нас

34.19% от ИТ Професионалистите в TechPay Insights 2023 посочват иновативното офис пространство за най-излишно на въпроса “Кой Бенефит Смятате, че е Напълно Излишен”.

TechPay Insights 2023

Изглежда повечето участници в проучването не са любители на спорта, защото второто място за най-излишен бенефит заемат спортните карти с 34.7%.

Третото място споделят два от отговорите с еднакъв резултат от 14.21%“Атрактивни извънработни дейности” и “Извънработни дейности”, което отново ни кара да мислим, че по-голямата част от ИТ специалистите у нас предпочитат уединение без много шум и други хора около тях.

Четвъртото място, което предизвика и вълна от реакции заема отговорът “Ваучерите за храна и гориво” с 12.92%.

Високият процент на посочили този отговор изненада Борислава Георгиева, Мениджър Човешки Ресурси в DHL Freight ESS, която е участник в специалното ни издание “Заплатите в TECH Сектора 2023”.

Борислава Георгиева, Мениджър Човешки Ресурси, DHL Freight ESS

Попитахме Борислава какво мисли за този отговор, а тя сподели, че не си представя, че подобен бенефит може да се определи като излишен особено сега, в дни на инфлация. “Изненада ме това, че хората казват, че ваучерите за храна и гориво са излишни, което аз не си представям, че може да е вярно. Особено за ситуация на инфлация. Но предположението ми е, че тези участници, които са посочили това като излишен бенефит е много възможно да нямат такъв бенефит. Защото ако не си ги използвал си мислиш, че нямаш нужда от него, но когато го имаш всъщност виждаш, че доста ти подпомага месечния бюджет”.

Още ексклузивни данни от TechPay Insights и интервюта с ТОП професионалисти от сферата ще откриете в специалното ни издание “TechPay Insights #BG 2023”, което вече е налично тук.

Ако искате да се включите в проучването TechPay Insights, може да дадете своя глас тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR