28 април, 2024

Знаете ли, че според индекса на общността за програмиране на TIOBE от септември 2020 г. C++ е най-бързо развиващият се език за програмиране. Той е разработен от Бярне Строуструп през 1979 г. като разширение на езика C, а днес C++ продължава да бъде предпочитан език за програмисти и разработчици.

Неговият създател разработва C++, защото се чувства ограничен от съществуващите езици за програмиране, които не са идеални за мащабни проекти. Той използвал C, за да изгради това, което искал, защото C вече бил език с общо предназначение, който бил ефективен и бърз в операциите си.

Свободният, многопарадигмен и обикновено компилиран език за програмиране е най-подходящ за програмисти на средно ниво. Въпреки това, тези, които искат да започнат пътя си в програмирането със C++, ще открият, че могат бързо да усвоят концепции за програмиране, които ще ги отведат далеч в кариерата им.

Искаш Кариера с Областта на C++? Курс по С++ с Възможност за Работа във Водещата Компания Euro Games Technology

C++ е Навсякъде Около Нас
Около 4,4 милиона разработчици по света използват този език. Редица търсачки, приложения за виртуална реалност, бази данни, операционни системи, уеб браузъри и дори филмови продукции се захранват от код на C++. Продуктите на Adobe, Unreal Engine и браузърите Chrome и Firefox са създадени със C++. Той е доста предпочитан в областите с критично значение за производителността поради високата си скорост.

C++ Плюс Топ Бенефитите му

Скорост
Знаете ли, че езиците за програмиране от ниско ниво са много по-бързи от езиците за програмиране от по-високо ниво като Java и Python, например? Тъй като C++ е разширена версия на C, който пък е език за програмиране от ниско ниво, той е един от най-бързите езици за програмиране в момента

Ефективност
C++ разполага със стандартна библиотека за шаблони (STL), която може да се използва широко при програмирането. Тези библиотеки предоставят ефективни алгоритми, които позволяват на програмиста да спести време и усилия, които иначе би биха му отнели при създаването на код.

Запознайте се с останалите бенефити на C++ на DevStyleR.ioC++ Plus Its Top Benefits

Ако тази област ти е интересна и искаш да стартираш кариера в сферата на C++, DevStyleR Academy предлага безплатен курс и възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology, която изцяло финансира обучението.

Кандидатстването за курса е отворено до 9 октомври 2023 г. Необходимо е единствено да попълните на онлайн формата тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR