27 април, 2024

Варна ще бъде домакин на европейската конференция за бизнес и иновации Innowave Summit, която ще се проведе на 17 и 18 ноември. Innowave Summit всяка година представя на повече от 5000 участници гледните точки на мислители, мотиватори, ментори, иноватори, революционери в сферата си и традиционни работодатели към процесите, през които преминава не само бизнесът, но и всеки един от нас – хората, които не просто работим, но и наблюдаваме как светът ни променя като личности, желания и стремежи.

“Странното е, че всяка година въпросите стават все по-лични, а отговорите – все по-трудни. Вече сякаш няма рецепти за нищо, освен че всеки работодател би предпочел да наеме добър човек пред добър професионалист, ако е поставен пред такъв избор, както и че няма кратки пътища към успеха – без кръв, пот и сълзи не става. Дори в ерата на коучинга, самоусъвършенстването и култа към собствената личност” – казва Димитър Иванов, създател на Innowave Summit .

Тази година, на 17 и 18 ноември, Варна ще привлече хора от цяла Европа далеч след края на летния сезон, за да ги срещне с лидери от компании като Google, Facebook/Meta, Twitter, H2O, Kotler Impact, българските Xplora, ZapoMedia, DigitalPro, SoftUni и десетки други. На площ от 1600 кв. м. в Двореца на културата и спорта в морската ни столица повече от 100 компании ще участват като изложители със своите иновации, модерни решения за бизнеса, здравето и начина ни на живот, включително роботика и роботизирани продукти.

“Предизвикателството, пред което ние, работодателите, сме изправени в България тук и сега, и това в още по-голяма степен важи за Варна – голям град, но с малка икономика – е че няма хора. А тези, които ги има, възприемат тезите на популярните коучове и ментори буквално – работи върху себе си и успехът ще дойде. На форумите на Innowave Summit искам младите да разсъждават върху това какво е успехът за тях, какво всъщност е богатството, кои са уменията, без които няма да се получи, защо е важно да се знаят и теорията, и практиката, да имат дисциплина, режим, работна етика. Ако щете, защо е важно човек все пак да поработи малко в корпоративна среда. Това е основата, от която още не сме отскочили в България. Оттам нататък възможностите за всеки един са безгранични”, споделя още Димитър.

Сред партньорите на Innowave Summit са Европейската комисия, Transilvania IT Cluster, France Digital, Cluster Catalonia, Pro Malaga, Valencia Digital Summit, Българо-британската търговска камара, AI Bulgaria, БАИТ, Българската асоциация на софтуерните компании, Българският център за предприемачество, SoftUni Digital и много други.

Билети за конференцията все още могат да се закупят на ранни цени до 30 септември на уебсайта на Innowave Summit.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR