29 април, 2024

Разпространител на насилие ли са социалните платформи? Въпрос, който мнозина започнаха да си задават след новите законови промени в Обединеното Кралство.

Нов законопроект за онлайн безопасност ще задължи компаниите за социални медии да премахнат от платформите си всяко съдържание, свързано с жестокост към животни, в противен случай глобата ще бъде в размер до 18 млн. паунда, съобщава BBC. Очаква се новите промени да влязат в сила още тази есен.

Причината за драстичните мерки е разследването на BBC Eye “Monkey Haters”, което разкри световна мрежа за насилие над маймуни. Според министрите това е ясен пример за наложителните нови промени в закона за онлайн безопасност.

От тази есен видеоклиповете с прояви на жестокост към животни ще се считат за “приоритетно престъпление” съгласно новата промяна в законопроекта, което ги изравнява със сексуалното насилие над деца и заплахите за убийство.

Според новите предложения, ако платформите на социалните медии не се заемат активно с незаконното съдържание и не го премахнат, ще бъдат глобени с до 10 % от глобалните си годишни приходи.

Повече подробности около новината можете да прочетете на DevStyleR.ioNew Law Will Delete Animal Cruelty From Social Platform Content, Fines Are Colossal

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR