28 април, 2024

Amazon ще съкрати служители от два отдела в компанията – този на гласовия асистент Alexa и този на cloud игрите, съобщава CNBC. Целта на тези мерки е промяна в приоритетите и усилията на компанията в тези конкретни области.

Отделът Alexa ще бъде подложен на преструктуриране, което ще доведе до съкращаване на работни места. Този ход е част от стратегията на Amazon за рационализиране на дейността и фокусиране върху ключови области на растеж. Въпреки че не бяха разкрити конкретни подробности за броя на съкращенията, се разбира, че те ще засегнат значителна част от работната сила.

В допълнение към това, в подразделението за cloud игри също ще извършат съкращения. Това подразделение, фокусирано върху облачни услуги за игри, се сблъска с предизвикателства в конкуренцията с гиганти в бранша като Google и Microsoft. Съкращенията показват преоценка на подхода на Amazon към пазара на cloud игри и пренасочване на ресурси към други инициативи.

Повече подробности около новината ще прочетете на DevStyleR.ioAmazon Surprises with Employee Layoffs in Two Unexpected Departments

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR