27 април, 2024

Първият европейски център за данни на TikTok вече функционира и се намира в Дъблин, съобщава The Verge. Социалната платформа се опитва да се справи с дългогодишните опасения за неприкосновеността на личния живот на потребителите.

Компанията ByteDance, която стои зад TikTok, е на прицела на западни политици, които смятат, че информацията за потребителите може да бъде предоставена на недоброжелатели.

ByteDance е базирана в Пекин, чиито закони задължават компаниите в страната да споделят данни с правителството от съображения за национална сигурност.

TikTok обаче винаги е била против това да следи потребителите си или да предава на правителствата каквито и да било данни, заявявайки, че пекинските закони не се отнасят за данни, съхранявани в чужбина. До вторник данните на потребителите се съхраняваха само на сървъри в САЩ и Сингапур.

С първия европейски център за данни в Европа платформата за развлечение прави още един опит да намали напрежението в политиката и нейния скептицизъм.

Повече подробности около новината ще откриете на DevStyleR.ioTikTok, the First European Data Centre and Tension Between Politics in Beijing

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR