27 април, 2024

Социалната мрежа X, известна преди като Twitter, ще започне да събира биометрични данни на потребителите, според новата си политика за поверителност, съобщава TechCrunch. Компанията ще събира информация за работата и образованието на потребителите. На страницата с политиката се посочва също, че промяната ще влезе в сила на 29 септември.

Биометричните данни ще могат да бъдат извлечени както от личната карта, така и от изображението за целите на съпоставянето.

Идеята датира още, когато социалната платформа бе със старото си, познато на всички име Twitter и е част от плана на Илон Мъск за превръщане на Twitter (вече Х) в “приложението за всичко”.

Интересен факт
Знаете ли, че още от древни времена различните народи са използвали биометрични данни за разпознаване и идентификация. Във Вавилон, Китай, Япония, Асирия и т.н. са използвани пръстови отпечатъци при правенето на търговски сделки, брак и други договори.

И още…
Първият опит за биометрична сравнително нова система за идентификация е създадена от Едуард. Р. Хенри и Франсис Гилтон и включва метод за идентификация на пръстов отпечатък, а самият метод се нарича – “дактилоскопия”. Интересното е, че тя е въведена първо в Индия през 1876 и след това в Англия през 1901, а след няколко години е интегрирана успешно във почти всички страни по света.

Но защо Мъск иска биометричните данни на потребители? Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.io Can you surprise us, Mr. Musk? X Will Collect Users’ Biometric Data

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR