28 април, 2024

Знаете ли, че една от актуалните тенденции през 2023 г. е продължаващото разпространение на разработката на .NET с езика за програмиране C#. Светът на технологиите непрекъснато се развива, но .NET си остава основната платформа за разработчици на Microsoft от 2000 г. насам и продължава да процъфтява.

За никого не е тайна, че едно от любимите неща на разработчиците в .NET и C#, е тяхната гъвкавост. Те могат да се използват за различни приложения – от настолни компютри до уеб и мобилни разработки. Също така са и идеален избор за създаване на cloud приложения.

Факти за .NET
– .NET е рамка за разработване на софтуер, създадена от Microsoft, която предоставя платформа за разработване и стартиране на приложения в няколко операционни системи, като Windows, macOS и Linux.

– .NET е представен за първи път през 2000 г. и оттогава се е превърнал в набор от мощни инструменти и рамки за изграждане на модерни и надеждни приложения.

– .NET поддържа богат набор от езици за програмиране, включително C#, Visual Basic, F# и други.

– .NET разполага с голяма библиотека от предварително създадени класове и функции, известна като Библиотека на класовете на .NET Framework, която подобрява ефективността при разработването на приложения.

– Средата за изпълнение на NET е известна като Common Language Runtime (CLR), която управлява изпълнението на приложенията на .NET и предоставя функции като управление на паметта, сигурност и обработка на изключения.

– .NET е с отворен код и междуплатформен

Но защо разработката на .NET със C# придобива все по-голяма популярност сред разработчиците? Разберете на DevStyleRCurious: Why .NET Development with C# Is Gaining Popularity

Междувременно, ако се интересувате от кариера с .NET, не пропускайте да проверите възможностите тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR