27 април, 2024

Netflix пусна обява за продуктов мениджър на платформа за машинно самообучение с годишна заплата от 300 000 до 900 000 долара, докато в същото време актьорите и сценаристите стачкуват за справедливо възнаграждение и защита от навлизането на изкуствения интелект, съобщава The Guardian. По данни на Гилдията на филмовите актьори (Sag-Aftra) 87% от актьорите в гилдията получават по-малко от 26 000 долара годишно.

Използването на изкуствен интелект в създаването на филми и телевизионни предавания – за писане на сценарии, генериране на образи на актьори или за намаляване на разходите за творческа работа – е най-оспорваната тема в преговорите между Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) и Sag и Гилдията на американските писатели (WGA).

Сценаристите започнаха да стачкуват от месец май, като много популярни актьори сред които Том Круз и Джордж Клуни се присъединиха по-рано този месец. Това е първата съвместна стачка от 1960 г. насам, която заплашва да промени Холивуд завинаги.

Не пропускайте подробности около новината на международното издание DevStyleR.ioGeorge Clooney, Tom Cruise and Many Other Celebrities Protest Against AI Breakthrough in Hollywood

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR