28 април, 2024

Spotify увеличава цената на премиум услугата без реклами в повече от 50 държави, съобщава News Sky.

Компанията, която има повече от 200 млн. Premium абонати, заяви, че този ход ще доведе до увеличение с 1 долар за плановете в САЩ.

Това означава, че цената на единичния план вече ще започва от 10,99 щатски долара, на двойния план – от 14,99 щатски долара, на семейния план – от 16,99 щатски долара, а на студентския план – от 5,99 щатски долара.

Повишаването на цените ще засегне общо 53 държави, сред които САЩ, Обединеното кралство, Испания, Австралия, Канада и Франция.

От Spotify заявиха, че потребителите, които вече имат абонамент ще бъдат уведомени един месец преди влизането в сила на промените в цените.

Промяната на цените на премиум услугите на музикалната стрийминг компания се случва в момент, когато и другите стрийминг услуги също повишиха цените поради нарастващия натиск от страна на инвеститорите за повишаване на рентабилността след години на нарастване на броя на потребителите.

Не пропускайте подобрности около новината на DevStyleR.io – Spotify with Higher Price on Premium Services, Reason is Pressure from Investors?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR