28 април, 2024

Скандинавската технологична компания Tietoevry oбяви, че придобива МенторМейт от Taylor Corporation. Новината бележи началото на нова ера както за Tietoevry, така и за МенторМейт. С повече от 24 000 служители по целия свят, Tietoevry обслужва хиляди клиенти от корпоративния и публичния сектор в над 90 страни. Годишният приход на компанията е приблизително 3 милиарда евро, а акциите й са регистрирани на борсата NASDAQ в Хелзинки и Стокхолм, и на Oslo Børs. МенторМейт се присъединява към Create на Tietoevry – ускорител за бързо развиващи се дигитални иновации и устойчиво развитие. Обединяването с МенторМейт позволява на Tietoevry Create значително да разшири своята клиентска база в Северна Америка и да подобри своя опит в индустрията.

Глобалният отпечатък на МенторМейт с централа в Минеаполис, Минесота включва пет технологични центъра в България и по един в Парагвай и Гьотеборг, Швеция. Компанията стартира през 2001 г., когато разработва приложение за езиково обучение, а постепенно се преориентира в сферата на услугите и започва да прави специализиран софтуер за различни бизнес организации. Днес МенторМейт съчетава бизнес стратегия и вдъхновяващ дизайн с качествено софтуерно инженерство, за да създаде модерни технологични решения, които осъществяват мащабната дигитална трансформация на техните клиенти. Компанията работи с корпоративни клиенти в стриктно регулирани и специализирани индустрии като здравеопазване, финанси, промишленост, образование и земеделие.

Придобиването на МенторМейт от Tietoevry ще подпомогне целите на двете компании да бъдат световен лидер в дигиталното консултиране, софтуерно инженерство и дизайн. Двете компании считат, че заедно ще могат да надграждат, стъпвайки и върху ценностите, които намират за общи – откритост, доверие и разнообразие.

„Сърдечно приветствам МенторМейт в семейството на Tietoevry Create“, сподели управляващият директор на Tietoevry Create Christian Pedersen.

„Със страхотния си талант и клиенти, МенторМейт играе ключова роля в нашия път към изграждането на водещ глобален бизнес в областта на дигиталното инженерство. МенторМейт ще ни помогне да подобрим нашия бизнес в Северна Америка и ще предостави присъствие на така атрактивните пазари за софтуерен талант в България и Парагвай. Компанията отключва възможността за растеж на Tietoevry Create, като предоставя разширен мащаб, с който да се грижим за нашите клиенти от Северна Америка и Европа”, допълни още той.

„Да се присъединим към Tietoevry Create ускорява нашата дългосрочна цел да станем една от най-добрите консултантски компании в сферата на инженерните услуги. За членовете на нашия екип това означава да станем част от глобална кариерна рамка с почти неограничени възможности за растеж, докато нашите клиенти получават достъп до огромната експертиза на Tietoevry”, сподели президентът на МенторМейт Jay Miller.

Подписването се състоя на 20 юли като стойността и условията на сделката не бяха обявени публично.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR