29 април, 2024

Днес ще ви разкажем една вдъхновяваща история, която за пореден път доказва, че всичко е възможно. Една история, която помита като буря лимитите, които нашето съзнание и страхът от провал ни поставят. История, която ще ви накара да се почувствате по-добре и ще ви даде даде глътка вяра и шепа кураж, че един ден ще бъдете там, където винаги сте искали да бъдете и ще живеете живота, за който винаги сте мечтали.

CNBC ни разказва историята на основателя и председател на Yanolja Lee Su-jin, който стартира своя път в туристическата индустрия като чистач в мотел.

Опитът го вдъхновява да стартира сайт за хотелски резервации Yanolja, което на корейски означава “Хей, да поиграем”, през 2007 г. Сега, когато е и популярно приложение за пътуване, марката се превръща в глобален феномен с над 57 милиона изтегляния, според уебсайта ѝ.

Този неочакван успех помага на Лий да натрупа и собственото си състояние. Според Forbes нетното му състояние днес възлиза на 1,2 млрд. долара, което се дължи на това, че заедно със съпругата си и двете си дъщери притежава почти една трета от Yanolja. Тази пролет той дебютира в класацията на изданието “50-те най-богати в Корея”.

Въпреки че днес е сред най-богатите хора в света, детството на Лий е много трудно. Той осиротява на ранна възраст и през по-голямата част от детството си живее при свои роднини, според Bloomberg. Когато Лий е на 23 години, започва да чисти стаи в “любовен хотел” – вид мотел, известен с това, че предлага краткосрочно настаняване на почасова работа – в замяна на постоянна заплата и място за престой.

Напук на трудностите Лий не се отказва и постоянно мисли начини за по-добър живот. Той спестява парите си и инвестира в акции. Дори започва бизнес със салати, според Bloomberg, но не след дълго претърпява неуспех и се връща отново към хотелиерството – но този път съдбата му се усмихва.

Когато през 2004 г. Южна Корея приема закон за борба с проституцията, Лий се притеснява, че мотелите, които му дават сигурност, ще фалират.

Затова той решава да ребрандира любовните хотели. През 2005 г. създава платформа за преглед на хотели, която две години по-късно се превръща в Yanolja. Целта му била да модернизира хотелите и да убеди младите двойки и пътешественици, че те са безопасни, удобни и рентабилни.

Не пропускайте цялата история на Лий на международното ни издание DevStyleR.ioFrom Motel Cleaner to One of the Richest People in the World:The Inspiring Story of Lee Su-jin

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR