27 април, 2024

Компаниите за игри ще ограничат достъпа до т.нар. Кутии за пляча (loot boxes), които позволяват на играчите да купуват екстри в играта на случаен принцип, съобщава BBC News.

Границата между кутиите за плячка (loot boxes) и хазарта е много тънка, а решението за ограниченията са с цел да се подобри защитата на всички играчи.

Ukie, органът, който представлява компаниите за игри, твърди, че 11-те нови насоки “подчертават ангажимента на индустрията за безопасна и отговорна игра”.

Кутиите за плячка са начин за харчене на реални пари за получаване на цифрови предмети като нови герои, дрехи в играта, оръжия, движения или точки опит. Точно това, което получавате с всяка кутия, е на случаен принцип. Някои ги сравняват с купуването на яйце “Киндер” или пакет футболни стикери. Други казват, че това е като да използваш игрален автомат.

Правителството на Обединеното кралство от три години се опитва да намери решение на проблема – от заплахи за забрана на използването им от лица под 18 години в Обединеното кралство до разпореждане от миналото лято, че компаниите за игри трябва да създадат нови правила за защита на децата и младежите.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioThe End of Loot Boxes: Games Companies Restrict Access to them in the UK

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR