29 април, 2024

Киви Камара, главен изпълнителен директор на базираната в Остин компания за правни технологии CS Disco Inc., е един от малкото ръководители, които могат да претендират за пакет от компенсации, по-голям от този на изпълнителния директор на Apple Inc. Тим Кук, пише YahooFinance.

Въпреки че се очаква заплатата на Кук да бъде с около 40% по-ниска през тази година, съгласно указанията на акционерите и собствената му препоръка, възнаграждението му за фискалната 2022 г. достигна 99,4 милиона щатски долара, както беше оповестено в документите на Комисията за ценни книжа и борси.

Според данни на компанията за анализи C-Suite Comp девет изпълнителни директори са преминали границата от 100 млн. долара под формата на общо възнаграждение през миналата година. Сред тези ръководители са Стивън Шварцман, Blackstone Inc., който е получил 253 млн. долара и Сундар Пичай на Alphabet Inc., който е спечелил 216 млн. долара. Главният изпълнителен директор на Hertz Стивън Шер също се присъедини към ексклузивния клуб с компенсационен пакет на обща стойност 182 млн. долара.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioHow CEO of an Unknown Legal Technology Company Earns More Than Tim Cook

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR