27 април, 2024

Илон Мъск сподели на онлайн събитие в Twitter за новата компания за изкуствен интелект xAI, съобщава The Washington Post. Основната цел е да се създаде свръхинтелигентен изкуствен интелект, който да помогне за решаването на сложни научни и математически въпроси и да “разбере” Вселената.

По време на онлайн аудио събитието, което се излъчи на живо в платформата на социалната медия екипът на Мъск, състоящ се само от мъже, специалисти по математика, изкуствен интелект и инженерство, разказа за създаването на изкуствен интелект, който да е по-интелигентен от хората, с цел да бъде от полза за обществото.

Фокусът върху идеята на Мъск и екипа му не е с конкурентна нотка. Те нямат намерения да се конкурират с OpenAI, а по-скоро са фокусирани върху отговорите на дълбоки научни въпроси.

Той сподели също, че вижда xAI като алтернатива на по-големите компании за изкуствен интелект, но е все още “в зародиш” и че ще е необходимо време, за да настигне OpenAI и Google.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioMusk And His New AI Company That Wants To Unravel The Mysteries Of Science

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR