28 април, 2024

Софтуерната компания Chaos обяви придобиването на AXYZ design, водещ разработчик на софтуер за 3D/4D анимация на фигури и групи от хора за архитектурната визуализация. С този ход компанията продължава да разширява екосистемата си от технологии за визуализация в реално време, фотореалистични компютърни изображения и библиотеки с готови 3D модели, използвани от дизайнери и архитекти в цял свят.

Софтуерът anima 5, разработван от AXYZ, осигурява бързо включване на движещи се 3D/4D човешки фигури в архитектурните визуализации. Той се използва от водещи архитектурни студиа като HOK и Gensler. Anima разполага с над 2 500 сканирани фигури, с които дизайнерите могат да обогатят сцените, по които работят. Те включват реалистични изображения на хора, които ходят, тичат, смеят се и се движат, придавайки на проектите реалистичност и възможност за задълбочено изживяване. Софтуерът разполага с вградени опции за задаване на цикличност на движенията и управление чрез изкуствен интелект на движещи се групи от хора, като може да добави правдоподобна анимация във всеки визуален проект.

„Иновативните решения на AXYZ вдъхват живот на проектите и ги свързват с хората“, казва Кристиан Ланг, главен изпълнителен директор на Chaos. „Всеки професионалист с опит в архитектурата знае колко важни са дигиталните хора за проектирането и маркетинговите процеси. 4D фигурите са следващата стъпка в нашия път на развитие.“

Все по-често компанията използва дигитални човешки фигури във визуализациите, което е сред основните изисквания на потребителите, особено в архитектурата.

„Когато става въпрос за визуализация, продуктите на Chaos са несравними. Като обединим сили, ще се движим по-бързо и можем да създаваме продукти, с които дизайнерите да работят с въодушевление. Най-доброто предстои!” – казва Диего Гадлер, главен изпълнителен директор и основател на AXYZ design.

Тъй като устойчивостта и интегрирането на природни елементи в жизнената среда стават все по-важни за архитектите, те имат нужда да покажат как различните хора биха използвали тези пространства. През последните няколко години AXYZ увеличава и разнообразието от човешки образи, като дава възможност на архитектите да отразят демографията на съответното място.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR