28 април, 2024

Тази година клубът по Роботика към ТУ-София възроди стара традиция, а именно годишните награди на клуба по Роботика. Отличията бяха в четири направления – “Развитие на организацията”, “Софтуерни науки”, “Хардуерни науки” и “Най-висока активност” за академичната 2022/23.

Традицията “НАГРАДА НА КЛУБА ПО РОБОТИКА” към ТУ-София цели да отличи 4-ма души от клуба, с цел отдаване на признание и благодарност за добре свършената работа, отдадеността, старанието и усилената про-/активност през последната 1 година, което да послужи за мотивация в бъдеща съвместна работа и пример за останалата част от екипа.

ОТЛИЧИЕ “НАЙ-ВИСОКА АКТИВНОСТ”
Отличието “Най-висока активност” бе връчено на Цветослав Илиев, първи курс студент в специалност “Компютърно и софтуерно инженерство”, ФКСТ към ТУ-София.

Активно участва в множество вътрешни и външни дейности на RoboClub.bg. Работи по различни софтуерни и технологични проекти, като – проект “Насекомо”, софтуерната платформа за Дни на Роботиката ‘23, инициативата за кариерна реализация “RoboTalks” и SmartHoney платформата.

Отскоро заема и позицията ИТ администратор на организацията като спомага за поддържането на всички ИТ направления. Изключително висока активност в живота на организацията с участието си в различни събития и мероприятия, като – FMI Codes ’23 към СУ, Форум “Стажове” 2023 към ТУ-София, PARA Robotics Incubator ’23, ESTIEM Networking Hub ’23, Дни на Роботиката ’23, НИС хъба към ТУ-София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

ОТЛИЧИЕ “ХАРДУЕРНИ НАУКИ”
Отличието “Хардуерни науки” отива при Александър Колчев, който е втори курс студент в специалност “Електроника”, ФЕТТ към ТУ-София.

Александър активно участва в множество проекти на организацията, с афинитет към хардуерното направление. Част от проектите, с които се е отличил – проект “Насекомо” (от скоро и негов ръководител), TranSport, RoboTU (робот за състезателна роботика) и Станция за зареждане на индустриални батерии – задание от бизнеса.
Освен с хардуерни проекти изключително висока активност заема в живота на организацията с участието си в различни мероприятия, като – Форум “Стажове” 23 към ТУ-София, ESTIEM Networking Hub 23, FMI Codes 23 към СУ, Дни на Роботиката ‘23 и Международното състезание по роботика – Robotex 2023, Естония.

ОТЛИЧИЕ “СОФТУЕРНИ НАУКИ”
Още едно отличие “Софтуерни науки”, което бе връчено на Мирослав Николов, втори курс студент в специалност “Информационни технологии в индустрията”, ФКСТ към ТУ-София.

Мирослав е част от RoboClub.bg, повече от година и половина, като заема позицията на секретар. Основните дейности, с които се занимава са административната и по-основно с дигитализацията и софтуерните проекти в клуба.

Проектите, с които се е отличил са: платформата на RoboClub.bg, RoboClubLine (робот за състезателна роботика), TranSport и проект “с Танка” – танк (робот) с интегрирано AI управление. Участие в различни мероприятия – Форум “Стажове” 23 към ТУ-София, ESTIEM Networking Hub ’23, FMI Codes ’23 към СУ, Дни на Роботиката ‘23 (като съдия), Национални и международни конференции, НИС хъба към ТУ-София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

ОТЛИЧИЕ “РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА”
Отличието “Развитие на организацията” отиде при Николина Владимирова, втори курс студент в специалност “Електроенергетика и електрообзавеждане”, ЕФ към ТУ-София.

С постъпването си в организацията Николина заема позицията на маркетинг специалист и спомага много за нейното израстване и изграждане на ефективна организация в сферата на техническите науки. Заедно с основните си дейности, тя също участва в набор от проекти като: SmartHoney платформата, Radecki (робот-лодка за състезателна роботика), Форум “Стажове” 23 към ТУ-София, “Дни на Роботиката ‘23 (като съдия), помощник-организатор на инициативата “RoboTalks” за кариерна реализация, PARA Robotics Incubator ’23, Национални и международни конференции, НИС хъба към ТУ-София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR