28 април, 2024

Около темата за придобиването на Activision Blizzard от Microsoft се разкриват все повече и по-пикантни вътрешни подробности, пише Gaming Bible.

През януари 2022 г. Microsoft обяви, че е започнала плановете си за придобиване на Activision Blizzard, чиято стойност на сделката е 68,7 милиарда долара. Оттогава насам обаче безброй препятствия застават на пътя на почти реализираната цел. Независимо дали става дума за шефа на Sony PlayStation Джим Райън, който се опитва всячески да попречи на сделката, или за пазарните регулатори, които също са против.

Още през април тази година, въпреки че в докладите се посочваше, че придобиването на Activision Blizzard от Microsoft е почти реализирана цел, британският пазарен регулатор CMA сензационно блокира сделката, поради прекомерното влияние на Microsoft на пазара и засенчването на останалите компании.

Няколко седмици по-късно FTC се опита да блокира опита за придобиване от страна на Microsoft.

Какво още следва и ще се радва ли на happy end сагата с главни герои Microsoft и Activision Blizzard, прочетете на DevStyleR.ioSpotlight Story: “Happy End” for Microsoft and Activision Blizzard’s Saga

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR