27 април, 2024

Много емоции, усмивки и вълнение донесе предпремиерата на епизода за град Варна от документалната поредица The B(i)G TECH, която се състоя на 29 юни в зала Перуника на курорта Албена. На събитието присъстваха представители на технологични компании, браншови организации, учебни заведения и медии.

Документалната поредица The B(i)G TECH е посветена на ИТ индустрията у нас и е уникален проект за България. Към момента в продукцията участват над 200 мениджъри и професионалисти от ИТ индустрията, преподаватели, представители на бизнес асоциации, активисти и технологични ентусиасти.

По време на прожекцията беше представена компилация от най-силните моменти, свързани с ИТ бизнеса в морската ни столица.

На събитието присъстваха: Илина Митева, KBC Global Services; Наташка Георгиева и Марин Трошанов, DXC Technology; Анелия Иванова, Ивелина Дойчева, Nemetschek Bulgaria; Кръстьо Дренски, Strypes; Мария Иванова, Петър Топалов и Янко Георгиев, SIS Technology, Анастасия Кичукова, Evolution; Борислав Николов, ВВМУ “Н.Й.Вапцаров”; Дамяна Стоянова, Варна Новини, ICT Cluster Varna.

Гостите бяха посрещнати с чаша шампанско за “Добре дошли”, а след това се снимаха на стената на славата. След професионалните фотоси и селфитата за спомен от приятното преживяване, те се настаниха в зала Перуника, където се излъчи и предпремиерата на епизода за Варна.

“The B(i)G TECH е мащабен проект, който няма аналог в страната. Радвам се, че пилотният предпремиерен епизод беше приет изключително добре от нашите гости. Фактът, че тези, с които разговарях споделиха, че са изгледали 30-минутната компилация на един дъх, означава много. Това е знак, че сме на прав път и носи удовлетворение за целия екип”, заяви Ивелина Абаджиева, създател и продуцент на проекта.

Гостите на събитието, които са част от The B(i)G TECH определят участието си в поредицата като вълнуващо, полезно и вдъхновяващо. С нетърпение очакват цялостния завършек на проекта, който да споделят с всички свои колеги, част от ИТ общността във Варна и не само.

На въпроса дали биха се включили отново в подобен проект, участниците в епизода, посветен на Варна отговориха, че с удоволствие биха участвали отново. За тях това е начин да се заяви пред България и света, че ИТ индустрията у нас е на много добро ниво и имаме изключително добри таланти.

Вечерта завърши с коктейл, вкусна и разнообразна храна, пенливо вино и приятен разговор между гостите.

Присъстващите не пропуснаха да споделят очарованието си от The B(i)G TECH и емоциите, които изпитаха по време на прожекцията.

В епизода, посветен на ИТ общността във Варна се дава повече гласност и яснота относно предимствата на града, инфраструктурата на морската столица, ИТ бизнеса, заплатите, бонусите и бенефитите, които компаниите предлагат, половото разнообразие, мястото на жените в технологиите и много други интересни теми.

В епизода за Варна участват: Илина Митева и Алеш Баранек, KBC Global Services; Дамян Дончев, Йонко Драганов, Наташка Георгиева, DXC Technology; Петър Торнев Accenture Bulgaria; Анелия Иванова, Мирослав Кошутански, Ивелина Дойчева, Nemetschek Bulgaria; Кръстьо Дренски, Strypes; Янко Георгиев, Петър Топалов, SIS Technology AD; Денис Юхно, Ивайло Христов, DataArt; проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, проф. д-р инж. Валентина Маркова, доц. д-р инж. Мария Маринова, Технически Университет – Варна; к-н II ранг д-р Борислав Николов, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; Николай Петканов ICT Cluster Varna, Дамяна Стоянова Варна Новини.

Екипът на DevStyleR изказва своите най-искрени благодарности за гостоприемството на екипа на курорта Албена и специални благодарности за търпението и професионализма на Теменужка Иванова, Events Manager. 

Ако желаете да станете част от документалната поредица The B(i)G TECH или искате да споделите Вашите коментари, идеи и мнения, пишете ни на [email protected].

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR