2 май, 2024

Емо Абаджиев, инженер с дългогодишен опит, един от първите експерти в областта на дигиталното градско развитие и основател на Tumba Solutions, ще участва в панела “Дигитализация и киберсигурност” на престижната конференция Green Transition, организирана от Dir.bg. Дискусията ще се проведе на 22 юни, а той ще представи най-новите проекти в неговия фокус – WeRide.Today и “Digital City”.

Емилиян Абаджиев, основател на Tumba Solutions

“Дигиталните технологии имат силата да променят начина, по който се създава устройството на градове. Те служат като основни инструменти в стремежа ни към устойчиво, ефективно и приобщаващо градско развитие. Чрез интелигентно интегриране на технологии като 3D, VR, AI и Web5 може да създаваме по-интелигентни градове, които предлагат по-високо качество на живот, като същевременно се вземат предвид ограничените природни ресурси и стремежът към зеления преход. Нашата цел не е просто да бъдем в крак с дигиталните тенденции, а активно да използваме тези иновативни инструменти, за да създадем една по-здравословна, по-безопасна и по-благоприятна среда за всички граждани”, споделя Емо Абаджиев.

WeRide.Today не е поредното мобилно приложение, а част от иновативна платформа, за създаване на отговорни и ориентирани към човека решения. Приложението има за цел да подпомогне хората, които се придвижват с колело, да се ориентират по-лесно в често предизвикателния градски пейзаж. WeRide.Today осигурява много повече от лична навигация. То предлага контекстуални съвети и показва полезни точки, свързани с персоналните интереси на потребителите, които улесняват пътуването в града. Основавайки се на демократични и отворени принципи, WeRide.Today насърчава устойчивата активна градска мобилност, излизайки от обичайните рамки, които ограничават обикновеното приложение, използвайки цялостни технологични решения за едно по-зелено и по-свързано настояще и бъдеще.

В допълнение към това г-н Абаджиев ще разкрие детайли около революционния проект “Digital City” – aмбициозно начинание, което демонстрира желанието му да предефинира градското планиране в дигиталната ера. Проектът е на път да промени начина, по който възприемаме градските пейзажи, като интегрира иновативни технологии като 3D, VR, AI и Web5, за да предостави несравнимо преживяване.

С участието си в конференцията Green Transition Емо Абаджиев има за цел да подчертае възможностите за съчетаване на модерните технологии с реални приложения, затвърждавайки убеждението си, че това не са просто тенденции, а мощни инструменти, които позволяват на обществото, бизнеса, политиците и институциите да създават новаторски продукти, които ще помогнат на хората да живеят по-качествен, по-здравословен и по-безопасен живот, благодарение на технологиите.

За допълнителна информация около конференцията, моля, посетете официалния уебсайт на Green Transition и се присъединете към панела “Дигитализация и киберсигурност”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR