29 април, 2024

Microsoft представи множество функции за сигурност за Windows 11. Подобренията имат за цел да осигурят на потребителите по-голям контрол върху поверителността и защита срещу потенциални заплахи, съобщава IndiaTV News.

Една от новите функции събра вниманието на потребителите – настройки за поверителност на приложенията, които предоставят прозрачност и контрол върху личната им информация.

Във връзка със зачестилите се нарушения на лични данни, в които много познати технологични имена са обвинени в момента, Microsoft взима превантивни мерки, обръщайки по-голямо внимание именно на това.

Друга интересна функция е VPN (виртуална частна мрежа), която може да се вижда. Когато потребителите установят разпозната VPN връзка, в лентата на задачите се появява малка икона на щит, която показва, че връзката е сигурна. Това дава възможност на потребителите да проверяват състоянието на своята VPN мрежа.

Тех гигантът е включил и възможности за персонализиране на функцията VPN чрез бързи настройки. Това дава възможност на потребителите да приведат настройките на VPN в съответствие с личните си предпочитания и изисквания.

Повече подробности около новите функции на Windows 11 можете да прочетете на международното издание DevStyleR.ioWindows 11 Comes with Many New Security Features

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR