28 април, 2024

Енчо Мишинев е победителят в 23. сезон на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт. Церемонията по награждаване се състоя в СТЦ – Интерпред и събра на едно място ИТ таланти, официални лица, образователни и бизнес партньори, много приятели и съмишленици на конкурса.

„Днес Вие сте олицетворение на потенциала на нашия регион и на Югоизточна Европа за развитие, за сътрудничество и съвместна дейност в много посоки. Вашите знания и умения са силата, която неминуемо ще спомогне за просперитета на Балканите. Пожелавам Ви успех и дръзновение, много чудесни идеи и значими успехи”,

сподели в писменото си обръщение към гостите Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж се провежда конкурсът.

На церемонията присъстваха академични и образователни партньори спонсори, посланикът на Сърбия Н.Пр. Желко Йович, приветствие от Н.Пр. Мачей Шимански прочете Ивона-Якушка Дудка, съветник в Посолството на Република Полша в България. От 2012г. Мусала Софт кани и топ гуру в състезателното програмиране, с когото финалистите обменят опит и вдъхновение. Тази година те се срещнаха с Камил Дебовски – “Errichto“, Полша – автор на 300+ задачи за Codeforces, Topcoder, Codechef и др. и с титли Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“.

„В Мусала Софт вече 23 години работим с мултинационални клиенти по проекти в най-горещите технологични области и съвсем буквално създаваме бъдещето – гордеем се с всеки мусаленец и приноса му в ИТ света. Това обаче никога не ни е било достатъчно – смятаме, че е наш дълг да даваме на обществото като цяло. Движим серия инициативи за подобряване на бизнес средата, но големият ни фокус е образование и то елитното образование – най-талантливите, които ще движат утрешния свят. CodeIT е част от това портфолио и е чест да провеждаме 23 години най-старото частно състезание по програмиране в света.“

сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

Почетен председател на журито от създаването на конкурса е проф. Красимир Манев – президент на “Международната Олимпиада по Информатика” /IOI/ (2014-2017) и председател на инициативния комитет на Първата европейска младежка олимпиада по информатика (eJOI) и неин пръв президент.

Финално Класиране CodeIT 2022/2023:

1.Енчо Мишинев – Бакалавър по компютърни науки в университета Кеймбридж
2.Антон Анастасов – магистър по Компютърни науки от Масачузетския технологичен институт
3.Емил Инджев – студент по компютърни науки в Оксфорд
4.Александър Губица – ученик в гимназия “Велико Петрович” – Сомбор, Сърбия
5.Виктор Лучич – ученик в начално училище „Аврам Мразович“ – Сомбор, Сърбия
6.Неманя Майски – ученик в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия
7.Ведран Баич – учил в гимназия „Велико Петрович“ – Сомбор, Сърбия
8.Душко Обрадович – учител в гимназия “Велико Петрович” – Сомбор, Сърбия
9.Дениз Потурлиев – ученик в Математическа Гимназия “Гео Милев” – Плевен
10.Михаил Михалев – ученик в Природоматематическа гимназия “Академик Иван Гюзелев” – Габрово
11.Ясен Пенчев – ученик в ПМГ “Акад. Иван Гюзелев” – Габрово
12.Добромир Ангелов – ученик в МГ “Д-р Петър Берон” – Варна

Класиране младежи:

1.Серкан Рашид – ученик в ППМГ “Нанчо Попович” и школа “АиБ”, Шумен
2.Симона Христова – ученичка в ППМГ “Нанчо Попович” и Школа “АиБ”, Шумен
3.Иво Иванов – ученик в ППМГ “Нанчо Попович” и школа “АиБ”, Шумен
4.Велико Галович – ученик в начално училище „Аврам Мразович“ – Сомбор, Сърбия
5.Явор Василев – ученик в ППМГ “Нанчо Попович” и Школа “АиБ”, Шумен

Спонсори и партньори: Американска Фондация за България, Samsonite, Razer, ERP Academy, Ubisoft Sofia, Freckles, оптики JOY Optics, Grand Optics и ZEISS VISION CENTER, СТЦ Интерпред, Brother, Аз мога – тук и сега, B2B media, DevstyleR, издателство „Ciela”, издателство „Жанет 45”, изба ”Edoardo Miroglio”.

Патрони: Българската академия на науките и Института по математика и информатика на БАН, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Факултет по математика и информатика, Технически университет – София и Факултет „Компютърни системи и технологии“, Университет „Ангел Кънчев“ – Русе, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, Национална природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, ППМГ “Акад. Никола Обрешков” – Бургас, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, Технологично училище „Електронни системи” – София, Образцова Математическа Гимназия “Академик Кирил Попов” – Пловдив, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна, Школа по информатика „А&Б“ – Шумен, Школа по информатика “Шикови” – Ямбол, Школа “Олимпийци” – София.

Организаторите на конкурса изказват своите специални благодарности към патроните и спонсорите на събитието, които осигуриха наградите за финала и благодарение на които се осъществи тазгодишното състезание по програмиране CodeIT, сезон 2022-2023.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR