19 април, 2024

Проф. д-р Емилия Стойчева Тодорова е професор по Информатика и компютърни науки във Великотърновския университет “Свети Свети Кирил и Методий”. Защитава докторска дисертация през 1993 г., а две години по-късно постъпва на работа в университета. Дванадесет години е била ръководител на катедра “Информационни технологии” и шест години заместник-декан на Факултет „Математика и информатика”. Участвала е в много изследователски проекти. Има множество рецензии, статии и доклади. Рецензент е на седем книги и автор на над 70 научни публикации. За специалното издание “Жените Лидери в #TECH Индустрията“ тя разказва за смелостта да последваш мечтите си, за любовта към знанието, която те отвежда до успеха и още интересни теми.

Най-важното е да се създава увереност на младите хора в собствените им способности, но на базата на критична оценка и реални постижения – споделя проф. д-р Тодорова.

Цялото интервю можете да прочетете в специалното издание Жените Лидери в #TECH Индустрията, което вече е налично онлайн за абонати на DevStyler тук. Ако все още нямате абонамент, не пропускайте възможността да станете част от общността на DevStyler – Абонирай се безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR