19 април, 2024

Отговори на редица важни въпроси от света на ИТ бизнеса и ексклузивни данни от проучването TechPay Insights 2023 бяха сред водещите теми на отворената онлайн дискусията “Топ Трендовете – Заплати, Придобивки, Нагласи…“, която се проведе вчера, а гост-лектор на събитието бе Тихомир Томов, изпълнителен директор на БРАИТ.

Въпреки че в началото публиката пристъпи плахо към събитието, дискусията успя да събере десетки участници, представители от различни звена на технологичния бранш.

“Не ставаме ли вече скъпа дестинация за software development?”, “Очаква ли се охлаждане на търсенето на работна ръка на пазара?” , “Какво се случва с нетехническите роли (Project Manager, Scrum Master)?”, “Наблюдават ли се повече кандидати за отворени позиции в последните месеци?”, “Какви са тенденциите спрямо home office / remote work политиките на компаниите?”, бяха само една малка част от въпросите, които участниците в дискусията зададоха и чиито отговори очакваха със смесени чувства.

Очаквайте съвсем скоро видео материал на всички въпроси, които се засегнаха по време на дискусията. За да имате първи достъп до тях, абонирайте се за нашия бюлетин тук.

Въпреки че България преминава през труден икономически период, повлиян от случващото се през последните няколко години в света, започвайки Covid-19, войната между Русия и Украйна, липсата на постоянно правителство у нас, прогнозите за бъдещето на ИТ бизнеса са обнадеждаващи.

Не пропускайте да се включите в проучването “Заплатите в #TECH Сектора – TechPay Insights 2023” тук и да дадете своя глас. Проучването е независимо и има за цел да представи гледната точка на работещите в ИТ индустрията.

Ако желаете да участвате с коментар по някой/някои от въпросите от проучването или да имате запитвания пишете ни на [email protected].

Кажете “ДА” на прозрачността!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR