23 април, 2024

В Технически университет – София бе открит днес новият Център за дигитални технологии. Софтуерната компания Мусала Софт е партньор на Центъра, изграждайки компютърна лаборатория “Мусала”. Създадената инфраструктура подкрепя обучението на студентите в университета, както и изпълнението на различни научни и изследователски проекти.

“Изграждането на съвременна компютърна лаборатория за Технически университет – София е поредната стъпка от продължаващата вече 23 години политика на Мусала Софт да подкрепя водещите центрове за ИТ образование в България. Щастливи сме да участваме в развитието на поколения студенти, които след това стават част от успешния българския ИТ бизнес и на свой ред продължават традицията да подкрепят и мотивират следващото поколение”

сподели Станислав Овчаров, Главен оперативен директор в Мусала Софт.

Зала “Мусала” е част от дългогодишно сътрудничество между Мусала Софт и Технически университет – София, което включва подкрепа в изготвяне на учебни програми, реализиране на съвместни научни проекти и инициативи, стажантски програми, партниране в откриване на нова академична години, дипломирания, гост лектори и др. ТУ – София и Факултет Компютърни системи и технологии са партньори на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIT, организиран от Мусала Софт.

Партньорството на компанията с Университета е част от цялостната стратегия за корпоративна социална отговорност на Мусала Софт – подкрепа на ИТ образованието в страната, развитие на талантите в точните науки, изграждане и поддържане на здрава и сплотена ИТ общност.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR