25 април, 2024

Знаете ли, че днес се използват над 700 езика за програмиране, а някои от тях са все още в процес на разработка? В продължение на десетилетие те оказват влияние на пазара.
Езиците за програмиране играят жизненоважна роля за поддържане на темпото на промените, тъй като технологиите продължават да се развиват и да променят облика на нашия свят. Бъдещето на езиците за програмиране и тяхната жизнеспособност зависят от някои фактори като сигурност, актуализации, производителност на софтуера, възможност за поддръжка и др. Въпреки това, това до голяма степен зависи от посоката, в която ще се развива и софтуерът.

В съответствие с темпото на промените, няколко езика за програмиране все повече се налагат на пазара и има мнения, че именно те ще определят бъдещето на технологиите до 2030 г.

Ако сме събудили любопитството ви, можете да разберете кои са тези езици за програмиране, както и повече подробности около тях на DevStyleR.IOLords of the Market: the Programming Languages That Will Dominate by 2030

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR