25 април, 2024

Наскоро Microsoft пусна .NET 8 Preview 3. Тази нова версия съдържа много нови подобрения в ASP.NET Core, като например поддръжка на native AOT, рендиране от страна на сървъра с Blazor, рендиране на компоненти Razor извън ASP.NET Core, поддръжка на секции в Blazor или наблюдение на активността на Blazor Server circuit, съобщава infoq.

В .NET 8 Preview 3 бе добавена и собствена поддръжка на AOT за ASP.NET Core. Благодарение на това е възможно да публикувате приложение на ASP.NET Core с native AOT, като създавате самостоятелно приложение, което е компилирано предварително (AOT) в native код. Публикуването и разгръщането на native AOT приложение може да намали следните неща: размер на диска, нужда от памет и време за стартиране.

Публикуването на приложението като native AOT подобрява времето за стартиране и размера на приложението. При експеримента времето за стартиране е намалено с 80%, а размерът на приложението – с 87%. Тези и други показатели са достъпни на публичното табло за сравнителни анализи на Microsoft.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Microsoft Releases .NET 8 Preview 3 with Many New Improvements

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR