26 април, 2024

Денят на отворените врати на Технологично училище “Електронни системи” към Техническия университет – София, познат като TUES Fest, наближава. Той ще се проведе на 23 април 2023 година на територията на София Тех Парк в Иновационен Форум “Джон Атанасов”. TUES Fest 2023 е организиран от доброволчески екип от единадесетокласници и една десетокласничка под менторството на екипа на АЗТУЕС.

Тазгодишното мото на TUES Fest е “Unlock Your Potential”. То олицетворява пътя в ТУЕС за всички възпитаници на училището.

Специален гост на TUES FEST 2023 Unlock your potential ще бъде Европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

На посетителите ще бъдат показани рекорден брой проекти.

Над 130 ученически разработки в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Разработките са проекти на ученици от 8-ми до 12-ти клас на ТУЕС към ТУ-София.

Сред тях са:
– разработки от емблематичния за ТУЕС към ТУ – София, хакатон, организиран от ученици за ученици: HackTUES – който се проведе от 8 до 11 март 2023 г.;
– курсови работи;
– дипломни разработки;
– проекти от извънкласни дейности;

Ще се запознаете с ТУЕС към ТУ-София отблизо и с това какво прави училището различно.
– Връзката с ИТ бизнеса;
– Образователният модел;
– Силната и задружна общност;
– Връзката между настоящи и завършили възпитаници;
– Специалностите и предметите, които се изучават в ТУЕС към ТУ-София;

Участие в събитието ще вземат над 120 проекта, изработени от възпитаници на ТУЕС от всички класове (8 до 12 клас включително), които ще видите в YouTube канала на събитието или на живо на 23 април в Иновационен Форум “Джон Атанасов”.

По време на TUES Fest ще се проведе и TUES BattleBots, битка със роботи изработени от ученици от всички класове с помощта на Асоциацията на Завършилите ТУЕС и на преподаватели по вградени микрокомпютърни системи в училището. В битките ще се включат 20 участници и техните 9 бойни робота, изградени от различни материали и снабдени с разнообразни оръжия.

Организационният екип подготвя и много изненади.

TUES Fest 2023 ”Unlock your potential” се реализира благодарение на спонсори и партньори сред които:

Алфа спонсори са Appolica, Bosch Digital, Droxic, DXC technology, Merkle, SAP, Stam Soft , TelebidPro, Telelink Business Services, Trading 212.

Бета спонсори са Chaos group, DevriX, IBM, MM solutions, Neterra, Strypes, Yettel.

Гама спонсори са Accedia, Astea solutions, CNsys, ITGix, Imperia online, Nemetschek, Ocado, Takeaway, Tumba Solutions.

Партньори на събитието са А1, София Тех Парк, Зайо Байо, Green cherry, Pure Water.

Медийни партньори на събитието са БНТ, Инженер.бг, Кариери.бг, bTV, DevStyleR, TLL Мedia.

За повече информация следете официалните страници на ТУЕС във Facebook, LinkedIn и Instagram, както и на сайта на училището.

На официалните страници на събитието във Facebook, LinkedIn, Instagram и YouTube също може да откриете подробности, както и на сайта на TUES Fest 2023.

За всичко, случващо се около събитието можете да следите и на официалните страници във Facebook, LinkedIn, Instagram и официалния YouTube канал на АЗТУЕС, както и на официалния сайт.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR