26 април, 2024

Завърши второто издание на инженерната академия Bosch ECS Career Camp, продължила четири месеца и организирана от Бош Инженеринг Център София. След специализирано обучение в 5 програмни направления, успешно завършилите академията скаути бяха изненадани с игрови мисии, с които представители на инженерните отдели ги запознаха с дейността на Центъра и някои от технологиите, които разработват. Интерактивните игри, чрез които бяха представени проектите и продуктите, реалната работна среда и лабораториите предизвикаха въображението на възпитаниците на Bosch ECS Career Camp и ги потопиха в света на иновациите.

Участниците имаха възможност да се запознаят с част от проектите, по които се работи в Бош Инженеринг Център София, да се вдъхновят за бъдещата си работа, като същевременно се докоснат до фирмената култура, ценностите и атмосферата в компанията. Скаутите от различните направления се опознаха по-добре, обмениха  идеи и намериха  нови приятели. Това със сигурност ще допринесе за тяхната  бъдещата работа в екип, защото всички завършили успешно второто издание на академията получиха предложение да станат част от екипа на Бош Инженеринг Център София.

Само за две години от откриването на инженерната академия в нея се обучиха общо над 50 млади таланти, които получиха необходимите знания и умения за успешен старт и кариера в сферата на автомобилния софтуер.

Структурата и съдържанието на програмата са изцяло подготвени от специалисти на Бош Инженеринг Център София. Този проект е от ключово значение и затова по него работят и обучават 15 експерти, включително и инженеринг мениджъри. Обучението завършва с изпит, а всеки успешно завършил академията има възможност да се присъедини към екипа на Центъра на инженерна позиция.

Инвестициите в образование и развитие на таланти в IT сферата са сред основните приоритети на Бош Инженеринг Център София. Стратегията, която Центърът следва, е подкрепа за образованието, професионалното развитие и ориентация на младите хора в България и което е по-важно – формиране на среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии. Освен че инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, компанията подкрепя и бъдещите специалисти в професионалното им развитие чрез стажантски програми, дуално обучение и сътрудничество с университетите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,