28 април, 2024

Завърши V кръг от тип „Маратон“ на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ. Той определи първите четирима финалисти, представили се най-добре в този тип кръгове. Конкуренцията между състезателите беше висока с представители от различни държави.

Кръгът се проведе под патронажа на проф. д-р инж. Сотир Сотиров, заместник-ректор на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”, Димитрина Тодорова, директор на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – гр. Бургас и Милена Андонова, директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас.

Първите трима в общото класиране са Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия, Александър Губица от Сомбор, Сърбия и Антон Анастасов от Хасково.

В младежкото класиране първенците са Велико Галович от Сомбор, Сърбия, Серкан Рашид от Шумен и Явор Василев също от Шумен.

Първите четирима финалисти са Душко Обрадович, Антон Анастасов, Емил Инджев от Русе и  Александър Губица.

Наградите от жребия след трети кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, бяха връчени на Михаел Ибишич от Бачки Моноштор, Сърбия, който получи клавиатура за компютър, Лазар Зубович от Сомбор, Сърбия, който бе награден с мишка за компютър и  Лука Терзин от Сомбор, Сърбия, който спечели суитшърт CodeIT.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG.

Партньори на конкурса са и B2B Media, DevStyleR и “Аз мога – тук и сега”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,