20 април, 2024

Погрешно е схващането, че повечето технологични компании целят да пренесат човечеството във виртуалния свят, отдалечавайки го все повече от реалния. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук отдавна е привърженик на добавената реалност (AR) в сравнение с виртуалната такава, твърдейки, че AR има потенциала да сближава хората, а не да ги изолира, пише Developer Tech.

Неотдавна в профил в GQ Кук потвърди убеждението си, че приобщаването на цифровите елементи в реалния свят може да подобри комуникацията и връзката между хората.

Той подчерта, че AR трябва да се използва за пренасяне на цифрови елементи в реалния свят, а не за пренасяне на хората в цифровите пространства. Все още запазва мнението си, че хората не трябва да бъдат насърчавани да „живеят целия си живот“ във виртуален свят.

Визията, изложена от Кук в профила, съвпада с идеята за създаване на новите слушалки за смесена реалност на Apple, за които се твърди, че ще струват около 3000 долара и ще дават приоритет на „съвместното присъствие“.

Слушалките ще позволят на потребителите да виждат и взаимодействат с цифрови елементи в реалния свят. Кук обясни пред GQ, че Apple не бърза да разработва слушалките, защото компанията иска да контролира основната технология, за да гарантира иновациите.

Можете да прочетете целия материал на международното издание DevStyleR.IOLife in the Real World: Tim Cook on Augmented Reality That Brings People Together

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR