24 април, 2024

Microsoft включи технологията, която стои зад ChatGPT, в своята Power Platform, която позволява на потребителите да разработват приложения с малко или без програмиране, което е най-новата интеграция на изкуствен интелект в продуктите на компанията.

Големите технологични компании от Alphabet до Baidu, ускоряват интегрирането на генеративния изкуствен интелект – технология, която придоби популярност заради способността си да генерира подобни на човешки отговори на текстови запитвания – в своите предложения.

Microsoft съобщи, че линията от инструменти за бизнес разузнаване и разработване на приложения в рамките на Power Platform, включително Power Virtual Agent и AI Builder, е актуализирана с новите възможности.

Инструментът за създаване на чатботове Power Virtual Agent вече може да се свързва с вътрешните ресурси на компанията, за да генерира резюмета на седмични отчети и запитвания от клиенти.

Microsoft също така добави възможности за генеративен изкуствен интелект към AI Builder, който позволява на предприятията да автоматизират работни процеси, и пусна нова версия на своята платформа за управление на бизнеса Dynamics 365, базирана на технологията.

Dynamics 365 Copilot е най-новата версия на инструмента на Microsoft и включва редица приложения за продажби, обслужване на клиенти и маркетинг, интегрира AI за автоматизиране на определени задачи, като например събиране и анализ на данни или създаване на имейл кампания, наред с други възможности.

Досега компанията обяви актуализации с изкуствен интелект за популярната си операционна система Windows и търсачката Bing, но все още не и за пакета за производителност Office, който включва Word и Excel.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR