26 април, 2024

.ART обяви нововъведение, което преодолява разликата между Web2 и Web3: съчетаване на домейни ENS и DNS.

Домейните ENS (Ethereum Name Service) са познати имена за децентрализирания свят. Те предоставят на потребителите начин да съпоставят четливи за човека имена с адреси на портфейли, интелигентни договори, NFT, IPFS съдържание или всякакви други активи в Етериум и десетки други мрежи.

Домейните DNS (Domain Name System) са традиционните имена на домейни, които се използват в интернет. Те позволяват на потребителите да имат достъп до уебсайтове и да изпращат имейли, използвайки познати имена като example.art.

Със съвпадащите ENS и DNS домейни на .ART потребителите могат да се възползват от най-доброто от двата свята: едно име, което работи в платформата Web2 и Web3.

Например, ако притежавате yourname.art като DNS домейн, можете да регистрирате yourname.art и като ENS домейн, насочен към всеки цифров актив в блокчейна на Етериум (точно както домейн .ETH). Същото име може да се използва и като уеб адрес във всеки уеб браузър, сочещ към уебсайт, а също и като имейл адрес (нещо, което домейнът .ETH не може да прави). Това прави домейните .ART устойчиви на бъдещето и многофункционални.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO.ART Launches Matching ENS and DNS Domains for the Web3 World

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR