30 април, 2024

Наскоро Microsoft обяви публичната предварителна версия на Azure Operator Nexus – хибридна облачна платформа с изкуствен интелект, предназначена за посрещане на специфичните нужди на мрежовите оператори.

Azure Operator Nexus е услуга, предназначена да осигури производителност и устойчивост на мрежовите функции от операторски клас в традиционните облачни инфраструктури. Тя предоставя сигурен начин за разгръщане на функциите за мобилни ядра и виртуализирани мрежи за радиодостъп (vRAN) на място (далечни, близки, основни центрове за данни) или в региони на Azure – осигурявайки видимост на регистрирането, мониторинга и предупреждаването за инфраструктурни компоненти и работни натоварвания.

Оптимизиране и мащабиране на мрежи от следващо поколение 5G
Управлявайки критичните си мобилни работни натоварвания с единна хибридна платформа от операторски клас, потребителите могат да внедряват, управляват, експлоатират, наблюдават и подсигуряват работните си натоварвания с unified опит в Azure.

Повече по темата можете да откриете на международното издание на сайта ни DevStyleR.IOMicrosoft Introduces Azure Operator Nexus to Simplify Network Functions

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR