18 април, 2024

От изкачването на планини в ежегодното велоизпитание California Death Ride до създаването на евтин вентилатор с отворен код в първите дни на пандемията COVID-19, главният учен на NVIDIA Бил Дали не е чужд на извършването на почти невъзможни подвизи.

В петък той постигна още един рядък етап: влизане в Залата на славата на Съвета на инженерите от Силициевата долина.

Целта на съвета – коалиция от инженерни общества, включително Института на инженерите по електротехника и електроника, SAE International и Асоциацията за компютърни машини – е да насърчава инженерните програми и да подобрява сплотеността на обществото чрез науката.

Признание за „лидер в индустрията“

„За мен е чест да бъда включен в Залата на славата на Силициевата долина. Работата, с която ми се отдава признанието да бъда част от залата на славата, е част от усилията на голям екип. Много преподаватели и студенти участваха в изследванията за обработка на потоци в Станфорд, а много голям екип в NVIDIA се включи в превръщането на тези изследвания в графични изчислителни процесори. Сега е наистина вълнуващо време да бъдеш компютърен инженер.“

Дали заяви, приемайки отличието

Сред предишните членове на Залата на славата са известни представители на индустрията като основателите на Intel Робърт Нойс и Гордън Мур, бившият президент на Станфордския университет и основател на MIPS Джон Хенеси и изтъкнатият инженер на Google и почетен професор в Калифорнийския университет в Бъркли Дейвид Патерсън.

Повече по темата можете да откриете на международното издание на сайта ни DevStyler.IONVIDIA Chief Scientist Inducted into Silicon Valley Engineers Hall of Fame

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR