7 май, 2024

Един от пионерите областта си, Tabnine е асистент за попълване на код, който използва генеративен изкуствен интелект, за да предсказва и предлага следващите редове код въз основа на заобикалящия го контекст. Сега Tabnine открива бета достъп до нови възможности, насочени към генериране на тестове на блокове.

Tabnine е в състояние да осигури попълване на кода на три различни нива чрез попълване на ред, попълване на цяла функция или преобразуване на коментари на естествен език в код. Тя може да работи в облак или в premises, за да отговаря на различни изисквания за поверителност и съответствие. Трябва да се отбележи, че попълването на код в Tabnine поддържа по-голям набор от езици, отколкото генерирането на тестове за единица, като допълнително включва Rust, Go и Bash, написаха Infoq по темата.

През последната година бяха стартирани няколко услуги за генериране на предложения за код, включително GitHub Copilot, AWS CodeWhisperer, OpenAI Codex и други. Tabnine е първата, която предлага и генериране на unit testing.

Във връзка с това Tabnine също така обяви, че е достигнала над 1 млн. месечни потребители.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR